Nieuws


Vier gedichten in Art 04

Ik ben blij! Het Vlaamse literair tijdschrift Art 04 plaatste vier gedichten van mijn hand in hun nieuwe editie: Gekooid, Uitzicht, Je moet het durven en Alles moet ergens beginnen.
Uitzicht schreef ik tijdens mijn artist in residence verblijf in Slot Zuylen in Utrecht.

Off Topic Poetry Contest winnaar van mei 2024

Wat een verrassing!

Mijn gedicht ‘They Say Only Trees Grow in Situ’ heeft de internationale poëziewedstrijd gewonnen van mei 2024 van Off Topic Publishing.

Het thema was ‘groei’.

NAAR HET GEDICHT

 


‘Aan het roer’ genomineerd

Leuk nieuws. Uit 355 inzendingen werd mijn gedicht ‘Aan het roer’ genomineerd voor de Maerlant Poëzieprijs 2024! Er zijn in totaal 20 genomineerden. Op 9 juni is de uitreiking in Kortgene. Alle gedichten zullen ook in een bundel verschijnen.


28 februari 2024

Tipping Point in bloemlezing

Mijn Engelse gedicht Tipping Point werd gepubliceerd in de ‘Exhaustion – limited reserves’ bloemlezing van Off Topic Publishing.

Elk verhaal en gedicht in deze bloemlezing gaat over ‘uitputting’, op wat voor manier dan ook. Het boek roept vragen op, zoals wat het betekent dat we slechts beperkte reserves hebben en ook: hoe nu verder?


11 februari 2024

Eervolle vermelding in Poëziewedstrijd Harelbeke

Een eervolle vermelding in Poëziewedstrijd Harelbeke voor De Kalfjes. Blij mee! 😃

 

De kalfjes

 

Zodra we de schuur betreden

komen ze ons tegemoet als kinderen op een feestje

rennend naar de ijsjes zonder zich af te vragen

waar hun moeders zijn.

 

Hun schuurpapieren gespierde tongen

likken onze handen. Met slijmerige zoenen

heten ze ons welkom in hun kudde.

 

Ze hebben nog niet geleerd bang te zijn

hebben geen idee hoe je de strijd verliest

zonder stem, of hoe tongen kunnen verdwijnen

 

in een snelkookpan

met wat kruidnagel, citroensap en venkelzaad

in plakjes gesneden op een schaal gelegd

met een scheutje olijfolie afgemaakt.


29 oktober 2023

Gedicht Winter in ‘RED: A hue are you anthology’

Mijn Engelse gedicht Winter werd gepubliceerd in de RED: a Hue Are You anthology, een bloemlezing met gedichten met het thema Rood.


13 oktober 2023

Poëtische blauwdruk van de natuur – het boek!

Bij de tentoonstelling ‘Poëtische blauwdruk van de natuur’ is ook een boek verschenen, gemaakt door Jacolien de Jong en mijzelf. Het is op A4 formaat, 48 pagina’s en in full colour, vormgegeven door Marike van Pagée.

Het boek bevat blauwdrukken waarin mijn poëzie is verwerkt en is voor € 17,50 te koop bij de kassa van het Castellum Hoge Woerd, waar de tentoonstelling nog te zien is tot 7 januari, of door mij een bericht te sturen.


12 oktober 2023

Klimaatdichters genomineerd

‘Klimaatdichters: Kunst kan de planeet redden’ is genomineerd voor de Awards voor Duurzaamheid in de categorie Voorkomen/Preventie/Duurzame Alternatieven.

Deze verkiezing wordt georganiseerd om een podium te bieden voor duurzame initiatieven en om anderen te inspireren. Er worden drie awards uitgereikt: 1 bij de publieksprijs voor de beste gemiddelde waardering, 1 voor het meeste aantal bevestigde stemmen en 1 award die wordt uitgereikt door een vakjury.

Stem jij ook op ons?


05 oktober 2023

Tentoonstelling ‘Poëtische blauwdruk van de natuur’ nu geopend!

Wat was het een geweldige middag! De tentoonstelling ‘Poëtische blauwdruk van de natuur’ is nu officieel geopend! Samen met Jacolien de Jong exposeer ik in Castellum Hoge Woerd in Utrecht. Het Castellum is gratis toegankelijk van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Het adres is Hoge Woerdplein 1 in Utrecht.

In de expositie komen onze liefde voor de natuur, zorgen over klimaatverandering en de rol die de mens in de natuur inneemt samen. Ook blauwdrukken van workshopdeelnemers maken een belangrijk onderdeel uit van de expositie. Wees welkom!

Bij de expositie is ook een boek uitgebracht, te koop bij de balie, of door één van ons een berichtje te sturen.


03 oktober 2023

‘Poëtische blauwdruk van de natuur’ in de Telegraaf en LRM

Fijn dat zowel de Telegraaf als het Leidsche Rijn Magazine aandacht besteden aan onze tentoonstelling ‘Poëtische blauwdruk van de natuur’ in Castellum Hoge Woerd in Utrecht. Nog tot 7 januari te zien!


20 september 2023

Dichters poëziemarathon

Ik doe mee aan de 1000 dichters poëziemarathon van het International Literature Festival Utrecht. Op zaterdag 7 oktober rond 12.30 lees ik een gedicht in Utrecht bij het Gegeven Paard, Vredenburgkade 11 in Utrecht. Vele andere dichters ook, kom je luisteren?

Poster 1000 dichters

28 juli 2023

Poëtische Blauwdruk van de Natuur

Doe mee met ons project Poëtische blauwdruk van de Natuur!

Samen met Jacolien de Jong geef ik bij Utrecht Natuurlijk vier workshops in september en vanaf 4 oktober is er een tentoonstelling van ons werk te zien in het museum Castellum Hoge Woerd in Utrecht.

Tijdens de workshops leer je blauwdrukken maken met de oogst van de dag en je schrijft er een poëtische tekst bij.  Daarnaast komt een van jouw werken in de tentoonstelling in het Castellum te hangen.

Interesse? Wacht niet te lang met aanmelden. Twee van de vier workshops zitten al vol.

https://www.utrechtnatuurlijk.nl/poetische-blauwdruk-van-de-natuur/


5 juli 2023

Poëziefestival Dichters in de Prinsentuin

Vrijdag begint het driedaags poëziefestival Dichters in de Prinsentuin in de Hortus Botanicus in Haren. Er komen zo’n zeventig dichters uit Nederland en het buitenland. Drie dagen lang hoor je niet alleen gedichten, maar zijn er ook vertaalprogramma’s, workshops en interviews, een kinderprogramma en verrassende samenwerkingen met andere kunstvormen zoals muziek, theater en beeldende kunst. Zondag draag ik voor, om 12.30 en 16.00 uur. Ik heb er zin in!

Klik hier voor meer informatie


10 september 2022

What Lightning Spoke – nieuw boek van Robert Bensen

In het nieuwe boek van Robert Bensen What Lightning Spoke staan gedichten uit zijn zes eerdere bundels, aangevuld met nieuwe gedichten en vertalingen waar hij aan meewerkte, waaronder een gedicht van mij, getiteld: Paradise or Better Yet. Ik voel me vereerd dat dit gedicht het boek mag afsluiten.


5 januari 2023

Wat er stroomt klimaatgedicht van de maand

Blij dat mijn gedicht Wat er stroomt het Gedicht van de Maand mag zijn van de Klimaatdichters.
De mooie afbeelding is gemaakt door Janine Caalders.
Het gedicht werd geschreven voor het symposium Wordt waterkwaliteit de nieuwe stikstofcrisis? dat op 25 november 2022 in Utrecht plaatsvond.